Events

 

Vi dyker Sveriges minst exploaterade dykdestination!

Här hittar du events, workshops och andra aktiviteter.

Vårt mål är att erbjuda spännande, intressanta och roliga aktiviteter året runt.

 

Har du frågor eller vill du delta i något av våra events, kontakta oss via kontaktknappen i "om oss"- sektionen.

I samarbete med Västerviks Dykpark och Västervik Dykcenter arrangeras en workshop i vrakfotografering.

 

Torbjörn är en välrenomerad undervattensfotograf med en imponerande portfolio av vrakfoton. Idén till workshopen är utarbetad efter en förfrågan från Statens maritima museer och är speciellt inriktad för fotografering på vrak men självklart går tekniken att aplicera även på naturfotografering.

 

Det kommer att bli både teori och praktiska övningar med dykning på något av vraken i vattnen kring Västervik. Vi börjar på fredagskvällen och avslutar på söndag eftermiddag och programmet inkluderar fyra dyk. Behöver du övernattning finns flera alternativ i olika prisklasser.

 

Pris för hela helgen är 1950:- och den som tar bästa bilden under helgen vinner ett fint pris.

 

Tidigare Events:

Lotta Spåre har varit med vid utgrävningarna av Vraket efter Kronan under många år. Nu kom hon till Västervik Dykcenter och berättade om sina upplevelser och historien kring vraket.

 

På söndagen åkte vi tillsammans och dök på Prosper.

 

Det här var första steget i vårens "Kick-Off" med Västervik Dykcenter. Vi kommer under våren arrangera även en Vrakfoto Workshop med en av sveriges bästa vrakfotografer och en Vraksöknings Workshop med Staffan von Arbin som är marinarkeolog vid Bohusläns Museum.